SolarEdge 1-fase omvormer 3000W HD-WAVE

De nieuwe generatie SolarEdge omvormers

SolarEdge, opgericht in 2006, is producent van innoverende omvormersystemen. Met behulp van poweroptimizers managen de systemen van SolarEdge ieder paneel afzonderlijk. Het rendement op een zonne-energiesysteem ligt hierdoor tot wel 20% hoger.
De HD-Wave omvormers zijn de nieuwe generatie SolarEdge omvormers, geoptimaliseerd met HD-Wave technologie. Naast de nóg hogere betrouwbaarheid dan je van SolarEdge al gewend bent, hebben de HD-Wave omvormers nog veel meer voordelen:

 • Lichtgewicht (< 9,5 kg) en compact
  Het zeer efficiënte ontwerp van de HD-Wave omvormer vermindert de noodzaak tot koelen. Dit is direct terug te zien in het formaat en gewicht van de omvormer. Met nog geen 10 kg aan gewicht, is de HD-Wave heel eenvoudig te vervoeren en door één persoon te installeren.
 • Ongekend hoog rendement van 99,2%
  De HD-Wave omvormers hebben een uniek rendement met een maximum tot wel 99,2% waardoor de opbrengst van het zonne-energiesysteem nog verder kan worden geoptimaliseerd.
 • Overdimensionering tot maar liefst 155% mogelijk
  De HD-Wave omvormers kunnen tot maar liefst 155% worden overgedimensioneerd waardoor de configuratiemogelijkheden nog groter worden. Daarnaast levert dit voor de Belgische markt, waar de vergoeding aan de netbeheerder wordt bepaald o.b.v. het omvormervermogen, grote voordelen op.
 • Eenvoudige installatie via de SolarEdge SetApp
  De nieuwe serie SolarEdge HD-Wave omvormers heeft het LCD-scherm vervangen door een nieuwe innovatieve methode van inbedrijfstelling. Met de SetApp op je smartphone gaat het in bedrijf te stellen van omvormers gemakkelijk en snel. Klik hier en zet de app op je smartphone.

Wat mag je verwachten van de SetApp:

 • Stap-voor-stap instructies en overzichtelijke menu’s.
 • Geen internetverbinding nodig: er wordt een lokale wifi-verbinding tussen uw smartphone of tablet en de omvormer tot stand gebracht.
 • Dankzij automatische updates wordt de systeem-firmware geüpgraded.
 • Duidelijke, visuele statusinformatie via de leds aan de onderkant van de omvormer.
 • Heb je de HD-Wave met LCD scherm, dan gaat het koppelen als volgt: Het koppelen van het systeem is in slechts 1-2 minuten gebeurd. Daarnaast zijn de toetsen die voorheen verborgen zaten achter de kap, nu vanaf de buitenzijde te bedienen. Net als bij alle andere SolarEdge omvormers, is ook de HD-Wave compatibel met de uitgebreide monitoringssoftware van SolarEdge en is de omvormer standaard uitgerust met LAN aansluiting (communicatie via Wi-Fi is mogelijk door toepassing van een Wi-Fi kit).

De HD-Wave omvormers zijn op dit moment verkrijgbaar in de enkelfase varianten: SE2200, SE3000, SE3500, SE3680, SE4000, SE5000.

Datasheet:
1-fase omvormermet HD-Wave technologie

Login
Artikelnummer: 3002007 Categorieën: , Tag: