• Solar4All USP 1
  • Solar4All USP 2Voor 12:00 besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Solar4All USP 3One stop solar shop voor installateurs
Loader image
83B76B86-37FE-D3B0-8F12-FD9B5340A186

Growatt 17.9kWh ARK HV thuisbatterij voor XH omvormer

Growatt ARK opslagsysteem (XH omvormers)

Het Growatt ARK batterijsysteem is een systeem wat stapelbaar is en waarbij u zelf kunt bepalen hoe u de modules wilt plaatsen. Standaard in dit pakket zijn de onderstaande producten inbegrepen.

De Power Module stuurt de accu’s aan en zorgt dat deze op een veilige temperatuur blijven.

Elke batterij heeft een opslagcapaciteit van 2,56 kWh. Een Growatt MIN TL-XH omvormer is compatibel met minimaal 2 en maximaal 7 batterijen. Een Growatt MOD TL3-XH omvormer is compatibel met minimaal 3 en maximaal 10 batterijen.

Wegens het gewicht van de systemen, wordt geadviseerd om de batterijen op de bijhorende voetstuk te plaatsen.

Deze kabelset zorgt voor de connectie tussen de omvormer en het batterijsysteem.

Een Slimme Meter dient u zelf toe te voegen!!

De slimme meter van Growatt is noodzakelijk onderdeel van het batterijsysteem dat de import/export van en naar het net meet.

Extra opties

De ARK XH 2.5H Series kabelset is optioneel indien u bij onvoldoende ruimte in de hoogte, kan je ervoor kiezen om twee stapels te maken. Hiervoor heb je deze kabelset nodig Een extra Growatt ARK voetstuk dient u toe te voegen indien u meerdere torens wilt plaatsen. Voor iedere toren die u extra bouwt dient u een voetstuk toe te voegen.

 

Datasheet batterijsystemen

Installatiehandleiding

 

Waar worden thuisaccu’s voor gebruikt?

In de snel evoluerende wereld van duurzame energieoplossingen speelt de thuisbatterij een steeds prominentere rol. Thuisbatterijen laten gebruikers onafhankelijk worden van het reguliere elektriciteitsnet. Ze slaan namelijk overtollige energie op voor later gebruik. Deze accu’s voor zonnepanelen integreren naadloos met diverse energiebronnen, maximaliseren de efficiëntie van duurzame energie, en bieden geavanceerde functies voor energiebeheer.

 

Voordelen van accu’s voor zonnepanelen

Door energie op te slaan voor eigen gebruik, verminderen thuisbatterijen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor huishoudens meer controle krijgen over hun energievoorziening. Het gebruik van batterijen voor zonnepanelen draagt bij aan duurzaamheid door het efficiënter benutten van zelf opgewekte energie. Ondanks de initiële investeringskosten bieden thuisbatterijen aanzienlijke besparingen op lange termijn door het maximaliseren van zelfvoorzienendheid en het benutten van financiële voordelen, zoals terugleververgoedingen. Daarnaast zorgen zonnepanelen accu’s voor gemoedsrust door te dienen als betrouwbare back-up stroombron tijdens stroomstoringen, waardoor essentiële apparatuur en systemen operationeel blijven.

 

Growatt thuisbatterijen online kopen

In ons assortiment vind je diverse thuisbatterijen van merken met de hoogste kwaliteit. Heb je vragen over ons assortiment of hulp nodig bij het kiezen van de juiste thuisaccu? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier of bereik ons telefonisch op 088-2800100. Wij zijn een one stop solar shop voor installateurs. Ben je een installateur en wil je bij ons een bestelling plaatsen, dan moet je eerst een account aanmaken.