• Solar4All USP 1
  • Solar4All USP 2Voor 12:00 besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Solar4All USP 3One stop solar shop voor installateurs
Loader image
21B574A0-F82F-8D5D-DE85-55F3D64FA151

SolarEdge Power Optimizer S500B-1GM4MRM

SolarEdge Power Optimizer S500B-1GM4MRM optimizer

De S500B-1GM4MRM Power Optimizer is ontworpen om te werken met 60-cels zonnepanelen met een vermogen van 240 tot 320 watt. Het apparaat heeft een maximale ingangsspanning van 60 volt en een maximale ingangsstroom van 11 ampère.

De Power Optimizer is compatibel met SolarEdge omvormers en werkt met SafeDC™-technologie om het gelijkstroomniveau te beperken tot een veilig niveau wanneer de omvormer niet actief is. Dit zorgt voor een veiligere installatie en vereenvoudigt de installatie omdat minder beschermingsapparatuur nodig is.

Door het gebruik van de SolarEdge Power Optimizer S500B-1GM4MRM kan de energieproductie van zonne-energiesystemen worden gemaximaliseerd, waardoor huishoudens en bedrijven meer energie kunnen opwekken en geld kunnen besparen op hun energierekening.

 

Wat is een zonnepanelen optimizer?

Power optimizers worden vaak collectief aangeduid als “Module Level Power Electronics” (MLPE’s). Zowel SolarEdge als Tigo bieden deze zonnepanelen optimizers aan. Ze zijn vooral geschikt voor grotere oppervlaktes. Een power optimizer is een klein kastje dat geplaatst wordt tussen een zonnepaneel en de omvormer. Het zorgt voor maximaal gebruik van de energieopbrengst per zonnepaneel, ook wanneer één of meerdere panelen minder goed werken door schaduw of een minder goede zonligging. Per zonnepaneel is één power optimizer nodig. De zonnepanelen leveren hierdoor parallel stroom op in plaats van in serie. Daarnaast maken ze individuele tracking en monitoring per paneel mogelijk. Defecte zonnepanelen worden zo gemakkelijker opgespoord. Het installeren van zonnepanelen optimizers is vaak goedkoper dan kiezen voor een installatie die uitgerust is met micro-omvormers. Je kunt het zien als een soort tussenoplossing voor de string omvormer en de micro-omvormer.

 

Een SolarEdge optimizer voor zonnepanelen online kopen

In ons assortiment vind je diverse power optimizers van merken met de hoogste kwaliteit. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment zonnepanelen optimizers van SolarEdge en Tigo. Heb je vragen over ons assortiment of hulp nodig bij het kiezen van de juiste optimizer voor jouw project? Neem dan contact op via ons contactformulier of bereik ons telefonisch op 088-2800100.

SolarEdge power optimizer s500b-1gm4mrm