• Solar4All USP 1
  • Solar4All USP 2Voor 12:00 besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Solar4All USP 3One stop solar shop voor installateurs
Loader image
55D919D6-6D1E-CB8D-60FC-BD5DA7865666

Growatt MID 50KTL3-X2

Growatt MID 50KTL3-X2 3-fase omvormer

De Growatt MID 50KTL3-X2 is een geavanceerde omvormer voor zonne-energiesystemen met een nominaal vermogen van 50 kilowatt (kW). Deze omvormer is ontworpen om efficiënt en betrouwbaar te werken, zelfs onder veeleisende omstandigheden. De MID 50KTL3-X2 maakt gebruik van geavanceerde technologieën om een hoog rendement te garanderen. Het heeft een hoge maximale efficiëntie, waardoor het zonne-energie optimaal kan omzetten in bruikbare elektriciteit. Dit leidt tot een hogere opbrengst van het zonnestroomsysteem en kan helpen om de energiekosten te verlagen. De omvormer is voorzien van een robuuste behuizing die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en extreme temperaturen. Hierdoor kan de omvormer zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Bovendien zorgt de geavanceerde koeltechnologie ervoor dat de omvormer efficiënt kan werken, zelfs bij hoge temperaturen.

 

3-fase omvormers

Een Nederlandse aansluiting in de meterkast kan zowel 1-fase als 3-fase zijn. Bij woningen die voor 1990 gebouwd zijn, komt de 1-fase aansluiting nog veel voor, bij nieuwbouwwoningen wordt altijd voor een 3-fase aansluiting gekozen. Veel mensen kiezen er ook voor om hun aansluiting aan te passen naar een 3-fase aansluiting. Daarom bestaan er ook voor omvormers twee variaties: de 1-fase en de 3-fase omvormer. Vaak is de 1-fase variant voordeliger, maar deze hebben beperkingen in hun vermogen tot circa 5000-6000 WP. Eén 3-fase omvormer is goedkoper dan kiezen voor twee 1-fase omvormers. Wanneer je meer vermogen wilt, is het noodzakelijk om een 3-fase omvormer te gebruiken. Neem vrijblijvend contact met ons op als je hulp nodig hebt bij de keuze voor het juiste type omvormer.

 

Welke verschillende soorten 3-fase omvormers zijn er?

Er zijn verschillende soorten 3-fase omvormers verkrijgbaar. Met deze term wordt meestal een string omvormer bedoeld. Een string omvormer wordt, met name om kosten te besparen, het meest toegepast en wordt gebruikt om zonnepanelen in serie aan elkaar te koppelen. Bij een micro-omvormer heeft daarentegen elk paneel zijn eigen omvormer. Een voordeel van dit systeem is dat de opbrengst verhoogd wordt, omdat de panelen niet afhankelijk zijn van elkaar voor de opbrengst. Een power optimizer is een soort tussenoplossing voor de micro-omvormer en string omvormer. Elk paneel wordt dan uitgerust met een eigen optimizer. Deze verhoogt de opbrengst van de zonnepanelen, doordat de panelen parallel stroom opleveren in plaats van in serie.

 

Een Growatt 3-fase omvormer online kopen

In ons assortiment vind je diverse 3-fase omvormers van hoge kwaliteit merken. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment omvormers van: SolarEdge, Growatt, Enphase, GoodWe en Hoymiles. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste 3-fase omvormer voor jouw project of andere vragen over ons assortiment? Neem dan contact op via ons contactformulier of bereik ons telefonisch op 088-2800100.

Growatt MID50KTL3-X2 omvormer