• Solar4All USP 1Oplossingen voor iedere installateur
  • Solar4All USP 2Voor 12:00 besteld binnen 2 werkdagen op locatie
  • Solar4All USP 3Service op maat voor elke klant
  • Solar4All USP 4Ook altijd bereikbaar via WhatsApp

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen...

Loader image
F5120831-1088-21F6-79B9-F63BEA0E5219

Enphase Micro-omvormer IQ8MC

Enphase IQ8MC micro-omvormer

Type: Micro-omvormer voor zonnestroomsystemen Maximale ingangsspanning: 60 V gelijkstroom (DC) Nominaal uitgangsvermogen: 325 VA (AC) Maximaal uitgangsvermogen: 330 VA (AC) Maximale AC-spanning: 230 V Nominale AC-frequentie: 50 Hz Maximale efficiëntie: 97,5% Maximale vermogen zonnepanelen: 480 Wp Ondersteunt zowel monofasige als driefasige elektrische systemen Temperatuurbereik: -40 °C tot +60 °C Beveiligingsklasse: IP67 (geschikt voor buiteninstallatie) Communicatie-interface: Enphase IQ-communicatiebus Afmetingen: 212 mm x 175 mm x 30,2 mm Gewicht: 1,1 kg Het is belangrijk op te merken dat de productspecificaties kunnen variëren afhankelijk van de specifieke versie of firmware van de IQ8HC micro-omvormer. Het wordt aanbevolen om de meest recente technische documentatie of informatie van Enphase Energy te raadplegen voor gedetailleerde en up-to-date specificaties van het product. Datasheet

Micro-omvormers

In totaal onderscheiden we vier verschillende soorten omvormers. Een micro-omvormer is ideaal om een zonnepaneel systeem parallel te schakelen. Een micro-omvormer wordt achter ieder zonnepaneel geïnstalleerd en zet DC-stroom om in AC-stroom. Hierdoor is de elektriciteit direct bruikbaar en wordt deze via kabels naar de meterkast geleid. Andere vormen omvormers zijn string-omvormers of hybride omvormers. In plaats van micro-omvormers worden ook vaak power optimizers gebruikt om de opbrengst per paneel te maximaliseren. 

Voordelen van micro-omvormers

Er zijn veel overeenkomsten tussen een systeem met micro-omvormers en een systeem met een omvormer die optimizers gebruikt. Toch heeft het gebruik van micro-omvormers enkele voordelen. Zo hoef je bij het gebruik van een micro-omvormer geen grote omvormer meer in huis te plaatsen. Daarnaast kunnen micro-omvormers ingezet worden bij kleine systemen en zijn deze systemen gemakkelijk uit te breiden of in te perken. Een omvormer met optimizers wordt vaak alleen ingezet bij een installatie van acht zonnepanelen of meer. 

Een Enphase micro-omvormer kopen

In ons assortiment vind je diverse micro-omvormers van A-kwaliteit merken. Solar4All is een one stop solar shop met een breed assortiment. Wij hebben diverse micro-omvormers van de merken Enphase en Hoymiles. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikte micro-omvormer of heb je andere vragen omtrent een installatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bereik ons telefonisch op: 088-2800100.

Enphase micro-omvormer IQ8MC