• Solar4All USP 1
  • Solar4All USP 2Voor 12:00 besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Solar4All USP 3One stop solar shop voor installateurs
Loader image
74FFD03F-40B4-07F7-486E-0004D601A5CA

Enphase Micro-omvormer IQ8HC

Enphase IQ8HC micro-omvormer

Type: Micro-omvormer voor zonnestroomsystemen

Maximale ingangsspanning: 60 V gelijkstroom (DC)

Nominaal uitgangsvermogen: 380 VA (AC)

Maximaal uitgangsvermogen: 384 VA (AC)

Maximale AC-spanning: 230 V

Nominale AC-frequentie: 50 Hz

Maximale efficiëntie: 97,5%

MPPT (Maximum Power Point Tracking) Efficiëntie: 99,6%

Maximale vermogen zonnepanelen: 560 Wp

Ondersteunt zowel monofasige als driefasige elektrische systemen

Temperatuurbereik: -40 °C tot +60 °C

Beveiligingsklasse: IP67 (geschikt voor buiteninstallatie)

Communicatie-interface: Enphase IQ-communicatiebus

Afmetingen: 212 mm x 175 mm x 30,2 mm

Gewicht: 1,1 kg

Het is belangrijk op te merken dat de productspecificaties kunnen variëren afhankelijk van de specifieke versie of firmware van de IQ8HC micro-omvormer. Het wordt aanbevolen om de meest recente technische documentatie of informatie van Enphase Energy te raadplegen voor gedetailleerde en up-to-date specificaties van het product.

Datasheet

 

Micro-omvormers

In totaal onderscheiden we vier verschillende soorten omvormers. Een micro-omvormer is ideaal om een zonnepaneel systeem parallel te schakelen. Een micro-omvormer wordt achter ieder zonnepaneel geïnstalleerd en zet DC-stroom om in AC-stroom. Hierdoor is de elektriciteit direct bruikbaar en wordt deze via kabels naar de meterkast geleid. Andere vormen omvormers zijn string-omvormers of hybride omvormers. In plaats van micro-omvormers worden ook vaak power optimizers gebruikt om de opbrengst per paneel te maximaliseren.

 

Voordelen van micro-omvormers

Er zijn veel overeenkomsten tussen een systeem met micro-omvormers en een systeem met een omvormer die optimizers gebruikt. Toch heeft het gebruik van micro-omvormers enkele voordelen. Zo hoef je bij het gebruik van een micro-omvormer geen grote omvormer meer in huis te plaatsen. Daarnaast kunnen micro-omvormers ingezet worden bij kleine systemen en zijn deze systemen gemakkelijk uit te breiden of in te perken. Een omvormer met optimizers wordt vaak alleen ingezet bij een installatie van acht zonnepanelen of meer.

 

Een Enphase micro-omvormer kopen

In ons assortiment vind je diverse micro-omvormers van A-kwaliteit merken. Solar4All is een one stop solar shop met een breed assortiment. Wij hebben diverse micro-omvormers van de merken Enphase en Hoymiles. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikte micro-omvormer of heb je andere vragen omtrent een installatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bereik ons telefonisch op: 088-2800100.

Enphase IQ8HC micro-omvormer