MWT Module; wat is het en wat zijn de voordelen?

Door:
MWT Module; wat is het en wat zijn de voordelen?
Lees onze blog voor meer informatie over de Metal Wrap Through (MWT) zonnecel technologie. Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is MWT?

MWT staat voor Metal Wrap Through. MWT is een PV-celtechnologie die speciaal is ontworpen voor kristallijn silicium zonnecellen. Metal Wrap Through (MWT) is een nieuwe cel technologie die de conversie-efficiëntie verhoogt door het busbar-gearceerde gebied aan de voorkant te verkleinen, en de positieve en negatieve elektroden aan dezelfde achterkant te plaatsen. Normaal gesproken loopt het metaal langs de voorkant van de cel, maar met MWT-technologie loopt het metaal naar de achterkant van de cel door middel van geboorde gaten in de zonnecellen. Vervolgens wordt het metaal in deze doorgangen gedrukt en in de cel geschoten, zodat de gegenereerde stroom aan de achterkant kan worden onttrokken. Door deze techniek wordt schaduw vermeden en wordt de conversie-efficiëntie van de cel verhoogd.

 

Bron: https://www.sunportpower.com/

 

Wat is het voordeel van MWT?

Een van de belangrijkste voordelen van het MWT-cel ontwerp is de verhoogde cel efficiëntie. Door het busbar-gebied te verkleinen is het schaduw effect met 3% verminderd. Verder wordt er bij de MWT-technologie afgezien van traditionele soldeerprocessen, waarmee beschadigingen en microscheuren in de zonnecellen worden voorkomen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van MWT-modules.

Daarnaast vervangt de MWT-module het snaarlint door een geleidend achterblad, waardoor spanning, microscheurtjes en stroom degradatie worden verminderd. Hiermee wordt de stabiliteit en betrouwbaarheid van de gentechnologie aanzienlijk verbetert. MWT is compatibel met de meeste celtypen, waaronder TOPCON, PERC, en HIT. MWT is de meest belovende technologie in de komende decennia.

MWT Module voor jouw project

Ben je benieuwd of een MWT module geschikt is voor jouw project? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven advies op maat zodat je gebruikt maakt van de meest geschikte zonnecel technologie voor jouw project. Voor meer informatie over MWT, en andere zonnecel technologieën verwijzen wij je graag naar onze webshop.

» Bekijk ons assortiment zonnepanelen voor bedrijvenomvormersbevestigingsmaterialen, of DC materialen.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter